Kristel Van Lent

Als ergotherapeute ben ik met verschillende materies en met mensen aan het werk. Dit zette me aan om mijn grenzen te verleggen en ook op persoonlijk vlak dingen te gaan creëren.

De opleiding glaskunst nodigde me hiertoe uit. Plots ging er een wereld voor mij open. Niet alleen qua techniek, maar vooral qua vormgeving en kunstbeleving was het een openbaring.

Ik ben ondertussen gebeten door het medium glas: de mogelijkheden, de transparantie, de warmte, de sterkte, de breekbaarheid, het onvoorspelbare…

Glas inspireert me, verleidt me en daagt me uit. Glas doet me verwonderd staan over de wereld, het leven en over mezelf als vrouw,echtgenoot, moeder, vriendin,…

Het geeft me de mogelijkheid mijn Zijn te delen met anderen. Zo gaan mijn werken de confrontatie aan met mezelf en mijn omgeving. Ieder werk is afkomstig van persoonlijke ervaringen, gevoelens of angsten . Het zegt iets over mijn innerlijk en mijn leefwereld. Meer en meer wil ik de tijdelijke vormen en gevoelens van het leven vastleggen.