Paul Funcken

Initiatiefnemer en eigenaar van Ontwerpstudio FUNck, Paul Funcken, is een gewaardeerd beeldhouwer. Tijdens zijn opleiding tot docent beeldende vakken ontwikkelde Paul al een sterke voorkeur voor ruimtelijke vormgeving. Paul wil maken wat zijn brein bedenkt werkt in zijn studio en atelier aan huis, waar hij ideeën uitprobeert, ontwerpt en visualiseert. Zijn werken bestaan voornamelijk uit strakke vormen en kenmerken zich door hun eenvoud. Door het opvoeren van contrasten, versterkt Paul het ruimtelijk effect en optisch perspectief. Deze fijnzinnige stijl ziet de oplettende kunstliefhebber ook terug in zijn glasobjecten en binnen zijn grafisch ontwerp.
Paul maakt beelden in glas vaak in combinatie met andere materialen zoals steen of brons. Zijn inspiratie haalt hij uit tal van bronnen zoals oude en verlaten plekken en het warme Italië.
Het maken van beelden is voor Paul Funcken een voortschrijdende zoektocht naar de essentie van vorm en ruimte. Architectuur zijn daarbij een bron van inspiratie. Door telkens opnieuw met het materiaal aan de slag te gaan ontstaan langzaam de beelden. Ik onderzoek de optische effecten en vormen op de rand van eenvoud. Afwisselend gekenmerkt door al dan niet met sporen van het ontstaan. Het voelt als een terugkeer naar de oorsprong.

Of zoals Constantin Brancusi ooit zei: “Eenvoud is complex, je moet haar volledig doorgronden om haar te beheersen.”